Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

"Make It Happen" Rumānijā

19. janvārī Radi Vidi Pats komanda - jauniešu darbiniece Linda un aktīviste Marika kopā ar Vaiņodes pamatskolas superīgajām skolotājām Guntu un Viktoriju devās uz slovāku organizācijās VIAC rīkoto Erasmus Plus apmācību kursu Rumānijā.

 Nedēļu garajās apmācībās Linda ar rumāņu treneri Aleksi stāstīja kā sagatavoties darbam ar jauniešiem, lai tas būtu dinamisks, saplānots pareizi un jauniešiem interesants. Šīs apmācības bija paredzētas tiem, kas tikko uzsākuši savas gaitas darbā ar jauniešiem vai vēlas uzsākt to.

Šīs nedēļas laikā mums bija iespēja iepazīties ar citām kultūrām, iegūt jaunu perspektīvu no citiem dalībniekiem par šo jomu, kā arī kopīgi mācīties dažādas metodes, kas atvieglo jauniešu darbinieku ikdienu. Katra diena bija ļoti intensīva un pilna ar sesijām, kur nupat apgūto izmantojām arī praktiskā veidā. Protams, dalībnieki ne tikai intensīvi mācījās, bet arī pēc vakariņām vienojās kopīgās aktivitātes, lai sadraudzētos. Katrs vakars bija savādāks, unikālāks kā iepriekšējais. Sākot ar parastu pasēdēšanu,beidzot ar "maģisko mežu". tradicionālām dejām kultūras vakarā un iekšējo ainavu kartes gleznošanu mierīgā atmosfērā. Šīs apmācības vēl nav beigušās, jo ir vēl 2 posmi, kur dalībnieki, kas bija Rumānijā vai pieteiksies uz nākamiem posmiem, dosies arī uz apmācībām Latvijā un Slovākijā, lai iegūtu vēl vairāk zināšanas. 

 

Projektu "Make It Happen" finansēja ES programma Erasmus +. 

Raksts atspoguļo tikai autora viedokli.