Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Iepazīsti savu velosipēdu

Kopīgas maltīšu apgatavošanas un diskusijas par pārtikas apriti, Liepājas ezera iepazīšana, velobraucieni un pilsētas sakopšana, mākslas pasākums, mozaīkas instalācija  - šādas aktivitātes kopš pavasara Radi Vidi Pats" biedri un aktīvisti ir piedāvājuši liepājniekiem un pilsētas viesiem. Tas viss pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda administrētajam "NVO fondam" notika projekta "Pastāvēs, kas kustēsies" ietvaros. 

Mūsu mērķis ir mudināt cilvēkus aizdomāties par savām ikdienas izvēlēm un to, kā tas ietkemē mūsu rītdienu un mūsu bērnu rītdienu. Tam, ko ieliekam iepirkumu grozā, ar kādu transportu izvēlamies doties uz darbu, kā pavadīt savu brīvo piektdienas vakaru - tam visam ir ilgtermiņa ietekme. Tomēr ne vienmēr šādas izvēles ir viegli veikt - esam attīstījuši neveselīgus ieradumus, mūsu dzīve ir pārāk piepildīta un strauja, lai kaut ko darītu lēnāk vai ilgāk. Viens no veidiem, kā ar to cīnīties, ir iepazīt veselīgo paradumu līdz mielēm. Tad, iespējams, arī atradīsies motivācija to ieviest arī savā dzīvē.

Tādēļ mēs jūs aicinām iepazīties ar mūsu pašapkalpošanās velo rokasgrāmatu. Šī grāmatiņa tika izveidota pirms pieciem gadiem, bet pateicoties "Pastāvēs, kas kustēsies" finansējumam, mums ir bijusi iespēja to atjaunot. Grāmatiņā varat iepazīties ne tikai ar visām velosipēda detaļām, bet arī ar šī videi draudzīgā transporta līdzekļa vēsturi, dažādiem velosipēdu veidiem (jā, arī ērmriteņiem!), velosipēdu labošanai nepieciešamajiem instrumentiem. Protams, te ir arī padomi velosipēda uzturēšanā un labošanā. Drukājamā versijā rokasgrāmatu varēsiet atrast mūsu rīkotajos pasākumos. Virtuāli tā bez maksas pieejama šeit: https://ej.uz/velorokasgramata

Lai feina lasīšana un vēl feināka ripošana!

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.