Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Erasmus+ mācību kurss: MindTheGreen

Projekta "Mind The Green"ietvaros mēs pavadījām 9 dienas kopā ar cilvēkiem no visas Eiropas. Projektā piedalījās dalībnieki no  Itālijas,  Francijas,  Portugāles,  Igaunijas,  Polijas,  Spānijas,  Grieķijas, Latvijas, Čehijas un Slovākijas.
Šis projekts bija par to, kā patērēt mazāk un videi draudzīgākus resursus.


Mēs ieguvām zināšanas par to, cik daudz resursus, piemēram, ūdens un CO2 tiek izmantots, lai ražotu katra ikdienas dzīvē izmantojamus produktus un lietas. Šie skaitļi bija pārsteidzoši augsti.
"Mind The Green" treneres Noa Philasalis un Rosanna Bellomo vadīja dažādas aktivitātes, kuru ietvaros mēs ieguvām ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas par to, kā ikdienā iespējams patērēt mazāk resursus. Mēs iemācījāmies, kā izveidot tādas higiēnas preces, kā zobu pastu, roku krēmu, lūpu balzāms u.c.
Projekta ietvaros veicām Bari pludmales tīrīšanu. Šī bija viena no aizraujošākajām aktivitātēm, kas arvien vairāk lika aizdomāties par to, ka ir pārāk daudz atkritumu tiem neparedzētās vietās, radot negatīvu ietekmi uz vidi.


Pieredze, ko var iegūt šādā projektā ir kaut kas unikāls. Ne tikai tādēļ, ka mācīšanās process ir mācīšanās darot un projekta laikā ir iespējams apgūt gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas, bet arī tādēļ, ka tā ir iespēja izaicināt sevi, dzīvojot un iepazīstot 30 cilvēkus no dažādām kultūrām.




Projekta ietvaros tika izveidots buklets ar rīcības plānu, kas sevī ietver gan teorētisku informāciju, gan arī praktiskus ieteikumus par to, kā savu ikdienas dzīvi padarīt dabai draudzīgāku, patērējot mazāk resursus.
Tika izveidots arī video, kurā izskaidrota projekta galvenā doma un ieteikumi, kā padarīt savu ikdienu dabai draudzīgāku. - https://youtu.be/3kGcwHq-qIg

Laine, Sindija, Elīna

Projektu "Mind The Green" finansēja ES programma Erasmus +.
Raksts atspoguļo tikai autoru viedokli.