Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Piedāvājumi vasarai

Joprojām jaunieši 18-30 g.v. var pieteikties uz dažādiem īstermiņa projektiem, kas norisināsies šovasar! Gruzija, Horvātija, Bulgārija, Francija gaida latviešu jauniešus, kam ir enerģija un entuziasms palīdzēt vietējām kopienām, parūpēties par mūsu vidi, mācīties un attīstīties. Visi projekti ir saistīti ar vides tēmām. Pateicoties #ErasmusPlus programmai, visos projektos ir nodrošināta dzīvesvieta, ēdiens, arī neliela kabatas nauda. Par biļetēm arī nauda tiek atmaksāta (noteiktās summas robežās, atkarīgs no projekta).
Horvātijā 12 jaunieši no 10 dažādām valstīm aktīvi darbosies divus mēnešus, lai rīkotu āra aktivitātes bērniem un jauniešiem, lai palīdzētu rīkot vasaras nometnes, starpkultūru vakarus, izstādes, filmu festivālu, jauniešu festivālu, kā arī lai jauniem cilvēkiem pastāstītu par dažādu projektu iespējām Eiropā.
Bulgārijā tiksies 12 jaunieši no 6 dažādām valstīm, lai kopā mācītos par vietējo virtuvi, augiem un garšvielām, lai iemācītos strādāt ar kokmateriālu, lai veiktu dažādus darbiņus vietējās kopienas labā. Brīvprātīgie veidos informatīvus materiālus par to, kā sadzīves atkritumi piesārņo vietējās upes. Projektā dalībnieki varēs ne tikai uzlabot savas svešvalodu prasmes, bet arī apgūt daudz praktisku zināšanu.
Uz Gruziju dosies 12 latviešu jauniešu liela grupa, lai darbotos vietējā skautu centrā, lai apciemotu un palīdzētu dažādām jaunatnes organizācijām vietējā reģionā (tātad neliela ceļošana pa valsti!) un darbiņš eko ciematā (tur vajag uzbūvēt sētu, stādīt kokus, palīdzēt dārzā u.tml.) To visu vajag arī filmēt, fotogrāfēt, aprakstīt. Un šis projekts noteikti piemērots arī tiem, kas nerunā angļu valodā.
Saņēmām ziņu arī no Francijas par apstiprinātu projektu, kas norisināsies jūlijā un augustā. Šī projekta galvenā tēma ir ūdens tīrība un bērnu un jauniešu izglītošana par vides jautājumiem. Jau iepriekš esam sūtījuši tur brīvprātīgos, visi atgriezušies apmierināti un pieredzes bagāti. Ja ir interese par projektu Francijā, tad droši raksti uz evs@radividipats.lv, jo pagaidām nav plašāka informācija par šo projektu.

KAS?
“Sustainable Organization for Sustainable Community”

KAD?
Sākums jau šomēnes (cik ātri māki kravāties?) vai arī jūlijā, ja ātrāk netiec līdz decembra beigām (vai janvārim, ja ieradīsies jūlijā)

KUR?
Mīlīgais Latinovac ciems, Horvātija (tuvu pie Bosnijas un Hercegovinas robežas)

KAS JĀDARA?
+ permakultūra praksē un teorijā
+ starptautisku aktivitāšu organizēšana
+ sociālo mediju uzturēšana kārtībā
+ veselīgu maltīšu darbnīcas
+ savu iniciatīvu realizēšana
+ eko centra aktivitāšu plānošana un rīkošana

Galvenais brauciena mērķis bija gna starptautiskā #partneru tikšanās organizācijā, sazinies ar Eko centar Latinovac evslatinovac@gmail.com pēc iespējas ātrāk! Viņi gaidīs Tavu CV un motivācijas vēstuli.

KAS?
Projekts “Clean Up 2

KUR?
Bulgārijā, Meshtitsa ciematā (pie Sofijas)

KAD?
23.07. - 02.09.2018.

KAS TUR NOTIEK?
Līdzīgs projekts šajā vietā notika jau pērn ar lieliskiem rezultātiem. 12 jauniešu liela starptautiska komanda parūpēsies par tīru vidi, mācīsies, kā darboties ar kokmateriālu, mācīsies par vietējo virtuvi un garšvielām, izglītos vietējo kopienu par dabai draudzīgāku dzīves veidu u.c. Un viņi gaida divus latviešus! Mudini arī savu draugu pieteikties!

Komentārs no uzņemošās organizācijas:
In general we are looking for 3 types of volunteers:
- hand crafters for making wooden benches, tables, etc.,
- photo and video makers, copyrights,
- artists for workshops with children.
Ja skaidri zini, ka tas ir domāts Tev, sūti savu CV un motivācijas vēstuli (angļu valodā) uz evs@aksels.bg.

KAS?
Projekts #EuropeanBridgeInOurMinds

KAD?
Jūlija vidus - septembra vidus

KUR?
Rustavi pilsēta, Kvemo Kartli reģions, Lagodekhi reģions, Pona eko ciemats

SATURS?
Mūsu lieliskie gruzīņu partneri Georgian Youth for Europe gatavi uzņemt 12 latviešu jauniešus, lai divu mēnešu laikā kopīgi pētītu dažādas vietējās aktīvistu organizācijas, lai vietējiem jauniešiem un bērniem veidotu saistošas aktivitātes, kā arī lai saprastu, kas ir tie faktori, kas palīdz mūsu personīgajā izaugsmē.

*Daļa no projekta tiks pavadīta Rustavi pilsētā Skautu centrā, kur jaunieši plānos savu laiku, dalīs darbus, to visu arī iemūžinot foto un īsos video.
*Daļa no projekta tiks pavadīta Ponas eko ciemā Youth Eco-Village, kur brīvprātīgie palīdzēs būvēt, tīrīt, veidot kompostu, gatavot veselīgas maltītes, stādīt kokus u.c. praktiskus darbiņus.
*Projekta noslēgumā visi atgriezīsies Rustavi, lai izanalizētu, piedzīvoto, iegūtu šo pieredzi apstiprinošas Jaunatnes pases, kā arī lai dalītos ar citiem savos piedzīvojumu stāstos.
Projekts ir veidots tā, lai sniegtu atbalstu arī tiem jauniešiem, kuri līdz šim nekad nav ceļojuši, kuri nerunā angliski, kuriem ir grūti iejusties formālajā izglītībā, kuri savas dzīves laikā ir iekļuvuši dažādās ķibelēs utt. Visticamākais, šie jaunieši nemaz nezina par #ErasmusPlusLV iespējām, tādēļ dalies ar šo ziņu, lai tā nonāk līdz tiem, kam šis piedzīvojums būtu visnoderīgākais.

Dalībniekiem jābūt 18-30 gadus veciem. CV un motivācijas vēstule (kādēļ tieši šis projekts, ko vēlas iemācīties, ko ir gatavi sniegt, kas nedaudz biedē - esiet godīgi!) jāsūta uz evs@radividipats.lv. Priekšroka jauniešiem, kam, iespējams, vajag lielāku atbalstu, un jauniešiem no Liepājas un Kurzemes reģiona.

KAS?
Projekts "T.A.L.E."

KUR?
"The Aquascole" St. Pierre de Coutances, Francijā

KAD?
No 18. jūlija līdz 16.septembrim

KAS BŪS JĀDARA?
Brīvprātīgajam būs iespēja piedalīties AVRIL organizācijas darbībās, kas attiecas uz apkārtējās vides izglītību un ilgtspējīgu attīstību. Šis projekts sniegs brīvprātīgajam iespēju strādāt kopā ar organizācijas darbiniekiem, kā arī atklās dabu Normandijā un pārvaldīs dabas rezervātu, piemēram,jūru.

Brīvprātīgajam būs:
* jāpiedalās dabas aktivitātēs ar dažādu sabiedrības daļu (pieaugušajiem, bērniem, ģimenēm, jauniešiem),
* jāpiedalās dabas aktivitātēs tūristiem un plašai auditorijai,
* jāpiedalās reklāmas pasākumos par EVS,
* jātaisa vērtējumi un jauniešu caurlaide ,
* jāizveido stāsts maziem bērniem par vienu no AVRIL tēmām,
*darbs pie jūras (var būt fiziski grūti!) 35% : jāattīra ceļi no nevajadzīgiem augiem pie jūras, jāizveido jauni ceļi ar žogiem, jāattīra zemes gabali pie jūras no invazīviem augiem.

Ja vēlies uzzināt vairāk par projektiem vai arī pieteikties, raksti savus jautājumus un/vai sūti CV un motivācijas vēstuli (angļu valodā) uz evs@radividipats.lv. Bet, tā kā projekti jau aiz stūra, neatliec pieteikšanos!

Projektus finansē ES programma Erasmus + un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.