Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

CoP apmācība Polijā – C3 Spēles testēšana

No 3. līdz 9. maijam divdesmit cilvēki no Grieķijas, Latvijas, Nīderlandes, Polijas un Lielbritānijas satikās skaistā naturālā saimniecībā Zywa Ziemia netālu no Gdaņskas, lai piedalītos jaunas metodoloģijas testēšanā, kas palīdzētu attīstīt miera kultūru organizācijās. Metodoloģija – spēle un tās rokasgrāmata – tika izveidota 2021. gadā stratēģiskās partnerības projektā “Changing the game : developing Culture of Peace in the organizations” (“Mainot spēli: Miera Kultūras attīstība organizācijās”), kas ir atbalstīta Erasmus+ programmas ietvaros.

Dalībnieki izmantoja savu laiku šeit gan, lai iepazītos ar konceptiem, teorijām, elementiem un mehānismiem, kas tika izmantoti, lai izveidotu spēli, gan ar stratēģijām, kuras izmantot organizācijās, spēlējot spēli. Tā pat arī dalībnieki papildināja rokasgrāmatu un piedāvāja savus ierosinājumus spēles gala versijai.  Dalībniekiem bija iespēja uzzināt, kādas miera kultūras kompetences attīstīt, lai kolektīvi un profesionāļi spētu pielietot efektīvākus diskusiju veidus un lēmumu pieņemšanu organizācijās un sabiedrībā.

Darbnīcu laikā dalībnieki izbaudīja ne tikai galda spēļu skaistumu, bet arī nevardarbīgu komunikāciju. Tika runāts par to, kā miera kultūra darbojas mūsu organizācijās un kā tā jāīsteno darba vidē.

Projekta galaprodukts būs galda spēle un rokasgrāmata par miera kultūru un kādas kompetences ir nepieciešams attīstīt, lai to veicinātu. Tuvāko trīs mēnešu laikā tiek plānots izveidot galda spēles un rokasgrāmatas gala versiju, lai septembrī to jau varētu piedāvāt plašākai sabiedrībai.

Lūk, daži iespaidi no dalībniekiem:

*Man patika lauku saimniecība! Projekts bija acis atverošs, un man patika ilustrētās prezentācijas. Vangelis no Grieķijas

* Interesants projekts ar galda spēles prototipu, kas aicina komunicēt par miera kultūru. Lai gan, lai tas kļūtu par noderīgu instrumentu nākotnei, ir nepieciešams nedaudz vairāk koncentrēties uz galda spēli.

Janis no Grieķijas

* Šajās dienās bija daudz prieka, un mums bija iespēja apgūt daudz interesantu lietu, kas mums palīdzēs nākotnē. Tā ir jauka pieredze. Mēs varam dalīties ar savu kultūru, kas saistītas ar miera kultūru, spēļu spēlēšanu utt.

Anna no Polijas

*Tagad es zinu vairāk par miera kultūru. Man tiešām patika, ka dzirdēju tik daudz dažādu perspektīvu par tik daudz dažādām tēmām.

Klara ADDART brīvprātīgā Grieķijā

* Šī ir mierīga vieta, kur var paslēpties no pilsētas ikdienas dzīves. Šī projekta apmācītāji ir visaugstākajā līmenī! Man patiešām patika šīs dienas!

Kaspars no Latvijas

* Šis projekts apvienoja cilvēkus ar dažādiem profiliem, bet ar vienu un to pašu redzējumu un nepieciešamību pēc nevardarbīgas saziņas. Ir skaisti redzēt, kā svešinieki var viegli kļūt tuvi, izmantojot nevardarbīgas komunikācijas principus un pat runājot tikai par miera kultūru. Ir interesanti būt daļai no komandas spēles veidošanā. Tas man liek domāt dziļāk šajā tēmā. Fokuss var mainīties, kad koncentrējamies uz sadarbību, rotaļīgumu un sadzirdam viens otru – sākas brīnumi. Priecājos būt daļa no šī procesa – šī projekta.

Lusja no Latvijas

 

Rakstu sagatavoja Asnāte Borisova