Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Brīvprātīgais IDEJU MĀJĀ

Μans vārds ir Dimitrios Sarigiannidis, un šogad es strādāšu kā brīvprātīgais IDEJU MĀJĀ, Aizputē, Latvijā!

Es esmu dzimis Verijā, Grieķijā, bet lielāko daļu savus tīņu gadus es esmu pavadījis Trikalā, mazpilsētā Grieķijas vidienē. Dzīvošana Trikalā bija ļoti svarīga mana rakstura attīstībai, jo mums bija jāmācās komunicēt ar dažādiem cilvēkiem, dalīties vienam ar otru un mācīties uzticēties. 16 gadu vecumā es ar savu ģimeni pārcēlos uz Kipru ekonomiskās lejupslīdes dēļ 2008.gadā. Jau no agras bērnības māksla ir bijusi liela daļa no manas identitātes. Es agri sāku gleznot, un šī aizraušanās mani aizveda līdz mūzikai. Es mācījos mūzikas vidusskolā gan Trikalā, gan Nikosijā un ieguvu stipendiju studijām privātajā mūzikas vidusskolā Trikalā.

Kad tuvojās 2014. gads, man bija jāizdara izvēlē, kur es vēlos turpināt savas studijas. Es nolēmu turpināt apgūt mūziku patstāvīgi. Uzsāku studijas vides inženierijas programmā Krētas Tehniskajā universitātē. Lai gan man gāja diezgan labi, es tomēr nolēmu neturpināt studijas, jo mana sirds tomēr piederēja mūzikai. Manuprāt, šīs studijas nebija man piemērotas, tāpēc šis laiks manā dzīvē bija diezgan izniekots.
Pēc divu gadu pilnas slodzes darba Kiprā, es nolēmu, ka ir laiks palīdzēt citiem, izmantojot savas zināšanas mūzikā. Bija laiks pieteikties Eiropas Brīvprātīgajam Darbam.
Aizpute un Latvija kopumā bija laba izvēle, jo atbilda visām manām interesēm, un, manuprāt, Latvija ir ļoti skaista valsts! Latvija ar nebeidzamajiem mežiem un bagāto kultūru, kas ir vēl joprojām saglabājusies šajā modernajā gadsimtā. Man uzreiz bija sajūta, ka Latvija ir vieta, kur man ir jābūt.

Jau pirmajās dienās es sapratu, ka man bija taisnība.

Cilvēki mani šeit ļoti labi uzņēma, un es jutos kā mājās jau no pirmās dienas. Dabai šeit ir liela nozīme. Cilvēki rūpējas par vidi sev apkārt, un iedzīvotāji aizsargā savu kultūras mantojumu visos iespējamajos veidos.
Šī gada laikā es vēlētos kļūt par latviešu kultūras daļu, iemācīties un saprast visas atšķirības, kas varētu būt starp manu un latviešu kultūru un, protams, iemācīties latviešu valodu. Klimata izmaiņas un dabas saudzēšanas nozīme
ir viens no maniem mērķiem, ko es vēlētos popularizēt ar dažādās aktivitātēm, kamēr esmu šeit.
Papildus tam, es uzskatu, ka mūzika ir mana stiprākā puse, un es vēlos to izmantot un palīdzēt jauniešiem apgūt mūziku Ideju Mājā. Sākot ar jam session, ģitāras apmācību, beidzot ar vienkāršu runāšanu un kolektīvu dziedāšanu, tās ir tās lietas, ko vēlētos darīt ikdienā.Es ceru, ka vietējiem iedzīvotājiem manas idejas liksies interesantas, un ceru, ka viņi piedalīsies visās aktivitātēs, atbalstot organizāciju.

Dimitrios Sarigiannidis
/Rakstu tulkoja Laura Alise Liepiņa/


Stratēģiskais EBD projekts "Corners of Europe" tiek finansēts ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu.
Raksts atspoguļo tikai autora viedokli.