Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Brīvprātīgais darbs Austrijā

Dažas organizācijas Austrijā meklē brīvprātīgos dažādiem projektiem. Ieskaties un piesakies, ja jūti, ka tas ir tavs sauciens!

Meklē vienu brīvprātīgo jauniešu centra parkā “ Park In” Austrijā. Jauniešu centra parks piedāvā dažādus iekštelpu un āra pasākumus.

Projekts: brīvprātīgais darbs

Vieta: Hall in Tirol, Austrija

Laiks: oktobris, 2019 - septembris, 2020

Uzņemošā organizācija: “Park in” mērķa grupa ir jaunieši vecumā no 12 līdz 19 gadiem ar atšķirīgām sociālajām un izglītojošām pieredzēm. Lielākā daļa jauno apmeklētāju dzīvo kopienās starp Insbruku un Hallu Tirolu un pavada brīvo laiku iekš un ap jauniešu centru. Daži no viņiem ir jaunie imigranti, no kuriem vairākums nāk no dažādām valstīm. Viņus atbalsta jaunatnes darbinieki un var ar tiem runāt par savām interesēm un vajadzībām. Jaunatnes centrs „Park In” piedāvā dažādas iekštelpu un āra aktivitātes. Galvenais tikšanās vieta ir jauniešu kafejnīca. Turklāt jauniešu centrā ir āra skeitborda laukums, biljards, disko zona, ierakstu studija, galda teniss, DJ darbstacija, bezmaksas interneta pieslēgums, ēdiena gatavošanas iekārtas, koncertu un mūzikas iespējas, darbnīcu telpas un vairāk.Pusaudži var meklēt palīdzību vai padomu no jaunatnes darbiniekiem vai vienkārši tērēt brīvo laiku jauniešu centrā un satikties ar saviem draugiem.

Darba apraksts: Brīvprātīgais varēs daudz iemācīties, viņam būs interesanta loma un vērtīga pieredze un prasmes darbā ar jauniešiem. Arī brīvprātīgajam būs brīva vieta radīt, izmēģināt un īstenot savas idejas. Brīvprātīgais tiks aicināts atbalstīt jauniešus uzdevumu risināšanā jaunieši var atklāt savu potenciālu un spējas. Brīvprātīgais darbu vadīs mūsu profesionāli jaunieši darbiniekiem. Mēs esam ļoti atvērti pret jauniem un radošās ietekmes, ko mēs uzskatām par jaunu mūsu organizācijas perspektīvas. Šādu radošu ideju piemēri var būt: konkrētas valsts nedēļa ar īpašām maltītēm vai notikumiem, Ziemassvētku cepumu cepšana, veidot mākslu / mūziku / kultūru / projektu ar jauniešiem, veselīgas maltītes diena, sociālie mediji jauniešu centram, fotografēšana, video veidošana.

Brīvprātīgā profils: Mēs meklējam atvērtu brīvprātīgo, kurš vēlas gūt lielu pieredzi jauniešu vidū strādājot ar jauniešiem. Mēs ceram, ka brīvprātīgais ieradīsies ar augstu motivāciju un interesi darbā ar jauniešiem. Turklāt brīvprātīgajam jābūt stabilai personai, lai tiktu galā ar ikdienas izaicinājumiem darbā ar jauniešiem .

✓ Mēs meklējam „pasaules atvērtu” (atvērtu) jaunieti, kas ir no 20 līdz 30 gadus vecs.

✓ Mēs meklējam brīvprātīgo, kurš vēlas strādāt ar bērniem un pusaudžiem.

✓ Mēs meklējam kādu, kurš ir zinātkārs, lai mācītos un strādātu komandā.

✓ Mēs meklējam kādu ar radošām idejām.

✓ Mēs meklējam kādu, kurš ir motivēts mācīties vācu valodu.

Kā pieteikties?: Sīkāka informācija par pieteikšanos un citām lietām meklējama šeit https://pojat.at/angebote/eu-projekte/

Meklē vienu brīvprātīgo jauniešu centra parkā “ Point” Austrijā. Jauniešu centra parks piedāvā dažādus iekštelpu un āra pasākumus.

Laiks: oktobris, 2019 - augusts,2020

Vieta: Jenbach, Austrija

Uzņemošā organizācija: Jauniešu centrs “Point”  koncentrējas uz brīvā laika aktivitāšu jomām (iekštelpu un āra aktivitātēm, sporta aktivitātēm, kultūras pasākumiem, veselību uc). . Galvenais uzsvars tiek likts uz jēgpilnu organizēšanu, lai jaunieši varētu pavadīt brīvo laiku. Apmeklētāji ir vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Jauniešu centrs nodrošina drošu vietu, kur viņi cenšas apmierināt jauniešu vajadzības un atbalsta cienīgu atmosfēru un ērtu atrašanās vietu, kur ikviens ir laipni gaidīts neatkarīgi no viņu reliģijas, fona, tautības, dzimuma. Ir pieejama regulāra iknedēļas programma, kā arī internets, mūzika, dejas, dažādas spēles, futbols un basketbols, galda spēle. Regulāri organizējam ballītes un projektus jauniešiem un kopā ar jauniešiem. Konsultēšanās ar jauniešiem un viņu pavadīšana viņu individuālajās vajadzībās, piemēram, darba atrašana, konfliktu risināšana ģimenēs un pienācīgas informācijas sniegšana par narkotiku lietošanu, seksualitāti, izglītību u.c. Mēs vienmēr strādājam komandās (pāriem), gan jauniešu centrā, gan ielās sabiedriskās vietās. Tos atbalsta jaunatnes darbinieki, un viņi var ar viņiem runāt par viņu interesēm un vajadzībām

Darba apraksts: Brīvprātīgais iesaistīsies dažādos uzdevumos un aktivitātēs, 35 stundas nedēļā, piecas dienas nedēļā. Brīvprātīgo atbalsta komanda un piedalīsies komandas sanāksmēs. Brīvprātīgā galvenie uzdevumi šajā projektā ir iepazīties ar jauniešiem no jauniešu centra. Ir svarīgi, lai personai patiktu pavadīt laiku un iepazīties ar jauniešiem. Katrs no mums komandā ir sava veida "lomu paraugs", arī brīvprātīgais.

➢ Piedalīšanās atpūtas pasākumos ar mūsu apmeklētājiem (piemēram, galda teniss, ēdiena gatavošana, cepšana, rokdarbi, radošās darbnīcas, futbols, palīdzība ar jauniešu mājasdarbiem, semināri par dažādām tēmām, piemēram, veselību, pašcieņu utt.)

➢ Reizēm mēs organizējam ballītes jjauniešu centrā vai organizējam brīvdabas pasākumus, brīvprātīgais varēs piedalīties abos.

➢ Brīvprātīgais tiek aicināts sniegt informāciju un seminārus par viņa / viņas izcelsmes valsts un dalīties savā kultūrā ar mūsu jaunatnes centru.

➢ Brīvprātīgais var palīdzēt jaunajiem apmeklētājiem iegūt drosmi piedalīties dažos arī starptautiskā programma, lai mūsu apmeklētāji gūtu priekšstatu par dažādiem dzīves veidiem Eiropas Savienībā un visā pasaulē.

Brīvprātīgā profils: Organizācija vēlas uzņemt brīvprātīgo no dažādām vidēm un dažādiem dzīvesveidiem no ES un EEZ valstīm. Organizācija vēlas pievienot daudzveidību savai organizācijai. Mēs labprāt uzņemtu brīvprātīgo, kurš ir ieinteresēts uzzināt vairāk par mūsu jaunatnes darbu, ir atvērts un radošs, vēlas strādāt un atspoguļo savu darbu, ir motivēts mācīties vācu valodu (un dažu tiroles vācu dialektus, piesaista savu kultūru un intereses projektā ,  ir gatavs brīvprātīgi darboties 10 mēnešu laikā, sākot no 2019. gada oktobra

Kā pieteikties?:Sīkāka informācija par pieteikšanos un projektu meklējama šeit https://pojat.at/angebote/eu-projekte/

 

Jauniešu centrs “Yunit” meklē vienu brīvprātīgo, kurš ir motivēts bagātināt „Yunit” jauniešu darba komandu Schwaz pilsētā (Austrija) 12 mēnešus!

Laiks: oktobris, 2019 - septembris,2020

Vieta: Schwaz, Austrija

Uzņemošā organizācija:  „Yunit” mērķa grupa ir jaunieši vecumā no 9 līdz 18 gadiem , kas nāk no dažādiem sociāliem, ekonomiskiem vai kultūras apstākļiem. Jaunie apmeklētāji nāk no Schwazas pilsētas un apkārtējiem ciemiem, un viņi brīvo laiku pavada jauniešu centrā. Viņus atbalsta jaunatnes darbinieki un var ar viņiem runāt par viņu interesēm vai problēmām. Jaunatnes centrs „Yunit” piedāvā dažādas iekštelpu un āra aktivitātes un spēles, piemēram, Jauniešu kafejnīca, viesību telpa, mazs dārzs, meiteņu telpa, biljards, galda teniss, Xbox, TV, gaisa hokejs, DJ darbstacija, piekļuve internetam, ēdiena gatavošanas iespēja, koncertu un mūzikas iespējas, semināri un dažādas citas aktivitātes. No izaicinājumiem jūs varat arī daudz uzzināt par sevi.

Darba apraksts: Vienkārša bāra darbu veikšana, bārs strādā dzīvajos koncertos (katru otro mēnesi, galvenokārt rokmūzika). Būt radošam un ieviest savas idejas projektā iesaistot  darbnīcas un tā tālāk, piedalīties regulārās komandas sanāksmēs. Brīvprātīgais varēs daudz ko mācīties šī projekta laikā, viņam būs interesanta loma un iegūs vērtīgu pieredzi un prasmes darbā ar jauniešiem. Brīvprātīgais daudz uzzinās par jauniešu situāciju, viņu tēmām, valodu, personiskajām situācijām un problēmām. Turklāt brīvprātīgais iepazīsies ar jaunatnes darbinieku darbu un izaicinājumiem. Arī brīvprātīgajam tiks dota brīva vieta, lai radītu, izmēģinātu un īstenotu savas idejas. Brīvprātīgā darba grupa strādās kopā ar darbiniekiem un jauniešiem . Brīvprātīgais tiks aicināts atbalstīt jauniešus pašam, lai jaunieši varētu atklāt savu potenciālu un spējas. Brīvprātīgā darbu vadīs mūsu profesionālie darbinieki. Mēs atzinīgi vērtējam jaunas un radošas idejas, kuras mēs uzskatām par jaunām perspektīvām mūsu organizācijai.

Šādu radošu ideju piemēri ir: katrai valstij raksturīgas nedēļas izveide ar īpašām maltītēm, Ziemassvētku cepumu cepšana, mākslinieciska projekta īstenošana ar jauniešiem, veselīga ēdiena gatavošanas diena, āra spēle, lai jaunieši pavadītu vairāk laika ārpusē.

Brīvprātīgā profils: Mēs meklējam brīvprātīgu un komunikatīvu brīvprātīgo, kurš vēlas iegūt lielu pieredzi jaunatnes darbā ar jauniešiem. Mēs ceram, ka brīvprātīgais piesaistīs augstu motivāciju projektam un ir ieinteresēts mērķa grupā. Turklāt brīvprātīgajam ir jābūt stabilai personībai, lai varētu strādāt ar jauniešiem. Mēs labprāt uzņemtu brīvprātīgo, kurš vēlas iepazīt jauniešu centrālo darbu un aktīvi piedalīties. Brīvprātīgajam jāinteresē jauniešu brīvā laika aktivitātes, jaunatnes kultūra un ar jaunatni saistīti jautājumi. Brīvprātīgais ir atklāts, draudzīgs, entuziasts, radošs un komunikabls. Brīvprātīgais vēlas būt neatkarīgs un prot dzīvot viens pats.Galvenokārt, brīvprātīgais ir gatavs brīvprātīgi strādāt 12 mēnešus, sākot no oktobra.

Kā pieteikties?:Sīkāka informācija par pieteikšanos un projektu meklējama šeit https://pojat.at/angebote/eu-projekte/

Kopš 2014. gada uzņemošā organizācija uzņem brīvprātīgos. Vienlaicīgi tiek organizēti divi brīvprātīgie no dažādām valstīm, viens no tiem sākas septembrī un viens - oktobrī.

Laiks: septembris/oktobris, 2019 - augusts/septembris,2020

Vieta:Telfa, Austrija

Uzņemošā organizācija: Mēs esam jaunatnes nodaļa, kuras uzmanības centrā ir atvērts jaunatnes darbs (jauniešu centrs un ielu darbs) un pēcskolas atbalsts Telfas kopienā. Mēs īpaši cenšamies atbalstīt jauniešus, lai atrastu savu ceļu dzīvē, lai dotu viņiem vietu un pavadām brīvo laiku daudzveidīgā, radošā vai sportiskā veidā. Telfā mums ir divi jaunatnes centri, mūsu jaunatnes koordinators un seši jaunatnes darbinieki, kuri atbalsta jauniešus. Komandas mērķis ir arī piedāvāt interesantu programmu jauniešiem, lai viņi varētu iegūt jaunas pieredzes. Jaunatnes centros ir iespēja izmantot futbola laukumu, rotaļu laukumu, šautriņas, planšetdatorus, playstation, darbnīcas, deju / boksa istabu, virtuvi / bāru un pašu ierakstu studiju. Mums ir arī pēcskolas palīdzība jauniešiem, kuros brīvprātīgie atbalstīs. Pēcskolas palīdzības mērķa grupa ir skolēni vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Jauniešu centru mērķa grupa ir bērni un jaunieši vecumā no 12 līdz 19 gadiem, kas dzīvo Telfā un ap to. Jaunatnes darba komanda ir ļoti motivēta un atvērta. Jums būs lieliskas iespējas, lai radītu savas idejas!

Darba apraksts: Brīvprātīgais strādās piecas dienas nedēļā, ne vairāk kā 35 stundas nedēļā, ieskaitot vācu valodas kursu. Brīvprātīgajam papildus nedēļas nogalēm būs divas brīvdienas mēnesī. Brīvprātīgais šajā projektā varēs daudz iemācīties, viņam būs interesanta loma un iegūs vērtīgu pieredzi un prasmes darbā ar jauniešiem. Brīvprātīgais daudz uzzinās par jauniešu situāciju, viņu tēmām, valodu, personiskajām situācijām un problēmām. Turklāt brīvprātīgais iepazīsies ar jaunatnes darbinieku darbu un izaicinājumiem. Arī brīvprātīgajam būs brīva vieta, lai radītu, izmēģinātu un īstenotu savas idejas. Brīvprātīgā loma būs sadarbība ar mūsu darbiniekiem un jauniešiem. Brīvprātīgais tiks aicināts atbalstīt jauniešus, lai viņi paši varētu risināt uzdevumus, lai jaunieši varētu atklāt savu potenciālu un spējas. Brīvprātīgā darbu vadīs mūsu profesionālie darbinieki. Mēs atzinīgi vērtējam jaunas un radošas idejas, kuras mēs uzskatām par jaunām perspektīvām mūsu organizācijai. Šādu radošu ideju paraugi ir šādi: katrai valstij veltītas dienas izveide ar īpašiem ēdieniem vai pasākumiem, Ziemassvētku cepumu cepšana, māksliniecisks projekts ar jauniešiem, veselīga ēdiena gatavošanas diena spēlējot lielu spēli dabā, lai jaunieši pavadītu vairāk laika ārpusē, strādājiet ar dažiem cilvēkiem mūsu ierakstu studijā.

Brīvprātīgā profils: Mēs meklējam brīvprātīgo, kurš vēlas iegūt lielu pieredzi jaunatnes darbā ar jauniešiem. Lai pieteiktos, projekta sākumā jums jābūt vecumam no 20 līdz 30 gadiem (20 ir minimālais vecums, lai izvairītos no vecuma pārklāšanās ar mērķa grupu). Mēs sagaidām, ka brīvprātīgais veicina augstu motivāciju projektam un ir ieinteresēts mērķa grupā. Turklāt brīvprātīgajam ir jābūt stabilai personībai, lai varētu strādāt ar jauniešiem. Mēs labprāt uzņemtu brīvprātīgo, kurš vēlas iepazīt jaunatnes centrālo darbu un aktīvi piedalīties, ir ieinteresēts jauniešu brīvā laika aktivitātēs, jauniešu kultūrā ar jaunatni saistīti jautājumi, ir atvērts, draudzīgs, entuziasts, radošs un komunikatīvs, ir motivēts mācīties kādu vācu valodu (un dažus tiroles vācu dialektus).

Kā pieteikties?:Sīkāka informācija par pieteikšanos un projektu meklējama šeit https://pojat.at/angebote/eu-projekte/


Ja neesi pārliecināts par šo projektu, bet tomēr vēlies doties brīvprātīgajā darbā ilgtermiņā vai īstermiņā, raksti mums uz evs@radividipats.lv un mēs tev palīdzēsim atrast tavu īsto projektu, kā arī sagatavosim tevi tam.