Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Gruzijas maģija, kas liek vēlēties šeit palikt vēl un vēl

Rit mana projekta pēdējie mēneši, un es nevaru iedomāties kā būs atgriezties Latvijā, ikdienā vairs neredzēt šeit tik pierastās vietas un cilvēkus, atsākt veco dzīvi Latvijā.

Es šobrīd dzīvoju Gruzijas pilsētā Rustavi, kur veicu brīvprātīgo darbu organizācijā “International Scout Centre Rustavi”. Ikdienā es strādāju ar bērniem, mācu angļu valodu, veidoju programmas projektiem un vasaras nometnēm.

Kad es septembrī sāku savu projektu, man bija plānots palikt tikai 6 mēnešus šeit. Bet dažādu apstākļu sakritības dēļ man bija iespēja pagarināt projektu līdz 9 mēnešiem. Daudz nedomādama, es uzreiz piekritu. Un es droši varu apgalvot, ka tā bija viena no manas dzīves labākajām izvēlēm. Es jau šobrīd nevaru aptvert, ka man pēc mēneša ir jāatstāj mana dzīve šeit un jādodas atpakaļ uz Latviju. Nevēlos pat domāt, kā būtu bijis, ja es paliktu Gruzijā vien 6 mēnešus.

Šobrīd Gruzijā esmu pavadījusi 8 mēnešus, un vārdos nav iespējams aprakstīt visas piedzīvotās emocijas, skatus, kas redzēti, cilvēki, kuri iepazīti. Gruzija ir neaptverami skaista valsts, ar pārsteidzošiem laikapstākļiem. Februārī var būt jau +20 grādi un spīdēt saule, bet martā pēkšņi uzsnieg bieza sniega kārta, lai gan visi vietējie vienmēr apgalvo, ka Rustavi nekad nesnieg. Marta beigās es biju Bakuriani, kas ir zināma kā slēpošanas pilsēta. Naktī tur bija –10 grādi, bet nākamajā dienā, kad braucām atpakaļ uz Tbilisi, galvaspilsētā jau bija +20 grādi. Tā ir Gruzijas burvība un šarms, kas padara šo vietu tik neaprakstāmi skaistu.

Taču lielu daļu no iegūtās pieredzes veido arī cilvēki man apkārt. Gan brīvprātīgie no citām valstīm un organizācijām, gan gruzīnu draugi, gan kolēģi no manas organizācijas. Man ir ļoti paveicies ar cilvēkiem, ko esmu šeit satikusi un iepazinusi. Daudzi no šiem cilvēkiem ir neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa, un Latvijā būs grūti pierast, ka neredzu viņus katru dienu.

Šie tikai 8 mēneši, kas pavadīti Gruzijā ir devuši man tik daudz jaunu iespēju, jaunu skatu uz pasauli un dzīvi, pilnveidojuši mani kā personu, devuši man neaizmirstamas atmiņas un draugus uz mūžu.

Man Gruzija ir kļuvusi par maģisku vietu pasaulē, kur zinu, ka atgriezīšos vēl daudzas reizes arī pēc projekta beigām.

Katrīna Graudiņa