Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

9 mēneši pilsētā, kurā piedzimst vējš

 Mans laiks pilsētā, kur vējš un lietus saplūst vienā (no manas rudens pieredzes ) pamazām noslēdzas. Aptuveni pēc divām nedēļām es atgriezīšos mājās (Tbilisi, Gruzijā).

Septembrī, projekta sākumā, man bija grūti gan skolā, gan pilsētā. Ņemot vērā kultūru, mentalitāti, tradīcijas, laika apstākļus, pārtiku u. c. atšķirības starp Gruziju un Latviju, adaptācijas process ieilga arī pēc iebraukšanas apmācībām septembra beigās.

Es sāku projektu ar ievadprezentāciju par sevi un valsti, no kuras es nāku. Es to stāstīju gandrīz katram skolēnam.

 Meklējot savu lomu skolā, es biju iesaistīts ikdienas darbā. Apmeklējot sporta nodarbības, piedaloties dažādās spēlēs starpbrīžu laikā un pagarinātās grupas aktivitātēs, līdz beidzot es atradu sevi noderīgu skolēniem un skolotājiem. Esmu ieguvis milzīgu pieredzi un kompetenci attiecībās ar dažāda vecuma bērniem. Novērojot viņus, kā viņi saprot puisi no ārzemēm, kas neizskatās un nerunā kā viņu skolotāji. Es atklāju, ka saziņā ar jauniešiem visnežēlīgākā daļa ir runāt viņu valodā, lai es šķistu viņiem pārliecinošāks un viņi cienītu mani.

Liela novitāte, kas ar mani notika, bija palīdzēt tehniskajiem un tīrīšanas darbiniekiem skolā. Esmu iemācījies jaunas iemaņas mājsaimniecībā.

Protams, arī ārpus skolas es daudz pieredzēju, ieguvu jaunas prasmes ar savām nabadzīgām krievu valodas zināšanām, es pārdzīvoju izmisumu aukstākajā ziemā (-18), ko piedzīvoju pirmo reizi savā dzīvē. Es satiku jaunus cilvēkus un devos uz jaunām vietām. Es atklāju viesmīlību vietējos gruzīnos, kas dzīvo Liepājā. Mēs svinējām Ziemassvētkus un sagaidījāmJauno gadu kopā. Es sakrāju savu kabatas naudu un iztērēju to, lai pavadītu Ziemassvētku brīvdienas manā dzimtajā pilsētā ar savu ģimeni. Patiesībā es varu teikt, ka otrais semestris man bija vieglāks, jo es jutos vairāk pielāgojies Latvijas dzīves stilam. Es iepazinos ar tik daudziem lieliskiem, atklātiem cilvēkiem, ar kuriem es varēju tik jauki runāt par tik daudzām dažādām tēmām. Piemēram, es satiku FK "Liepājas mogo" galveno treneri un kļuvu par šīs futbola komandas cienītāju un devos skatīties mačus.

Tas ir viss, ar ko vēlējos padalīties par savu pieredzi. Labākie vēlējumi jums visiem!

Projektu "Educate my ChurChil - church & children " finansēja ES programma Erasmus + un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.