Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks diskusija par mantu labošanu un apmaiņu Liepājā

Atkritumu samazināšana un pārstrāde, lietu labošana un apmaiņa – tie ir jautājumi, kuriem biedrība Radi Vidi Pats vēlas pievērst uzmanību gaidāmajā diskusijā 9. oktobrī, kas norisināsies tiešraidē biedrības Facebook kontā no pulksten 13:00 līdz 14:30.

Diskusijā piedalīsies dažādu jomu pārstāvji, kas sniegs savu redzējumu un praktisko pieredzi par iespējām pilsētā izveidot vietas, kurās cilvēki var mainīties un dalīties ar lietotām, taču lietojamām mantām. Diskusijas dalībnieki būs:

  • Remontlietu un būvmateriālu maiņas punkta, Free Riga un Brīvbode pārstāve Zane Ruģēna
  • Projekta “OptiWaMag pārstāve”, Atkritumu apsaimniekošanas eksperte Rūta Bendere
  • Liepājas Reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centra pārstāve Liene Jākobsone
  • Pārmaiņas punkta pārstāve Agata Babina (biedrība Radi Vidi Pats)
  • Liepājas pašvaldības domes pārstāvis/e

Līdztekus diskusijai Kopienas dārzā visas dienas garumā notiks pasākums TESLA LAB REPAIR CAFE - MANTU APMAIŅA UN LABOŠANA, kas notiek starpreģionu sadarbības pilota projekta "TESLA LAB" ietvaros un, kuru organizē Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Latvijas Atkritumu Saimniecības asociāciju, SIA Liepājas RAS un biedrību Radi Vidi Pats.

Diskusija notiek projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. “Radi Liepāju pats” ietvaros notiek sarunu vakari, diskusijas, šovasar izveidots Kopienas dārzs, savukārt nākotnē plānoti dzīvās bibliotēkas pasākumi un mākslas kampaņa.

Video tehniskais nodrošinājums tiek finansēts no ES „Interreg Europe” programmas pilota projekta “TESLA LAB”, kas tiek īstenots OptiWaMag projekta, Nr. PGI06085, ietvaros.

Pasākumu rīko biedrība Radi Vidi Pats un tas tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti biedrības Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

 

Informāciju sagatavoja

Ilze More

projekta Radi Liepāju pats

sabiedrisko attiecību vadītāja

29830259

ActiveCitizensFund