Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks tiešsaistes darbnīcas pilsētas dārza veidošanai

Šā gada 2. februārī, 18:00, norisināsies pirmā tiešsaistes darbnīca par Liepājas urbānā dārza izveidošanas principiem, cilvēku iesaistes iespējām un praktiskiem jautājumiem. 

Biedrība Radi Vidi Pats projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros uzsākusi darbu pie pilsētas jeb kopienas dārza izveidošanas. Jau iepriekš tika stāstīts par dārza veidošanos Karostā, un nupat ir atrasta zeme arī pilsētas centrā, netālu no Juliannas pagalma. Tas paver iespēju uzsākt praktisku darbību un plānošanu. Tā kā klātienes tikšanās pagaidām vēl nav iespējamas, biedrība aicina pievienoties tiešsaistes darbnīcām (tādas būs vairākas), kuru laikā tiks noskaidrotas iedzīvotāju vēlmes un vajadzības, radīts dārza saimnieciskais plāns, kā arī apzināti darboties gribošie liepājnieki.

Darbnīcas norisināsies zoom platformā, uz tām aicināts ikviens pilsētas iedzīvotājs, bet jo īpaši tie, kuri ikdienu aizvada Juliannas pagalma tuvumā, tur dzīvo vai strādā. Par visiem ar dārzu un darbnīcām saistītajiem jautājumiem var interesēties rakstot uz ilze.mors@gmail.com, kā arī pieteikties darbnīcām.

“Radi Liepāju pats” projekta grupa iedvesmu kopienas dārzam smēlusies jau esošā projektā Siguldā, kopienas dārzā “Audz”. Urbānais dārzs paredzēts visiem cilvēkiem, bez ierobežojumiem. Dārzs ir kā vieta, kur satikties, komunicēt, kā arī veidot izpratni starp dabu un cilvēku, iemācīties rūpes un atbildību. Dārza mērķis ir stiprināt vietējo kopienu, kā arī savest kopā dažādas pilsētas iedzīvotāju sociālās grupas, kopā mācīties un pilnveidot izpratni gan par procesiem dabā, gan par iedzīvotāju sadarbības veidiem un ilgtspējīgu sabiedrību kopumā.

Projektu ”Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu Aktīvo iedzīvotāju fonds”. 

Informāciju sagatavoja

Ilze More

projekta Radi Liepāju pats

sabiedrisko attiecību vadītāja

29830259