Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Liepājnieki aicināti meklēt savus meistarus!

Otrdien, 5. oktobrī, biedrība Radi Vidi Pats aicina liepājniekus doties velobraucienā, kura laikā tiks apzinātas dažādas meistaru darbnīcas, kurās strādā zinoši un izpalīdzīgi sava amata profesionāļi un, kuri spēj palīdzēt dažādās dzīves situācijās – salabot iemīļotos apavus, pulksteņus, tējkannas u.c.

Velobrauciens notiks projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros, projekta mērķis ir izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā un velobraucieni ir viena no šīm metodēm. Velobraucieni ļauj brīvā un nepiespiestā atmosfērā risināt dažādus jautājumus pilsētvidē, paust savu pilsonisko nostāju un interesi par procesiem Liepājā. Arī šoreiz iedzīvotāji aicināti uzņemties iniciatīvu un iesūtīt informāciju (rakstīt uz info@radividipats.lv) par kādu interesantu vietu vai meistaru, par kuru labprāt pastāstītu velobrauciena laikā.

Velobrauciena laikā tiks aktualizēta patēriņa samazināšana un līdz ar to arī radīto atkritumu daudzums – bieži vien jaunas lietas iegādes vietā ir iespējams salabot iepriekšējo. Taču ne visiem ir zināšanas, kur un, kā to izdarīt. Velobrauciena laikā tiks meklēti visdažādākie meistari – sākot no kurpniekiem, šuvējiem līdz pat elektronisko preču labotājiem. Velobrauciena sākums – Juliannas pagalmā, pulksten 18:00.

Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. “Radi Liepāju pats” ietvaros notiek sarunu vakari, diskusijas, šovasar izveidots Kopienas dārzs, savukārt nākotnē plānoti dzīvās bibliotēkas pasākumi un mākslas kampaņa.

ActiveCitizensFund