Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicinām svinēt kopienas dārzu Liepājā!

No 22. līdz 23. jūlijam Liepājā norisināsies kopienas dārza svētki, uz kuriem aicināts ikviens liepājnieks un pilsētas viesis. Pasākuma atklāšana notiks 22. jūlijā pulksten 19:00. Interesenti aicināti ierasties jau no 17:30, lai piedalītos mūzikas instrumentu darbnīcā, savukārt no 18:40 būs iespēja baudīt dzīvo mūziku kopā ar ģitāristu Kristapu Vītolu-Vītoliņu un vokālisti Oceanoflove. Vakara gaitā plānotas gan aktivitātes bērniem, gan spēles un nodarbības.

Pulksten 19:00 dārza svētki tiks atklāti kopā ar mākslinieces Agneses Rudzītes izstādi par mākslu zārdos – dārzos. A.Rudzīte uzskata, ka mākslinieka loma ir saglabāt un glābt. Ar savu darbību un izpausmēm mākslā viņa cenšas nenodarīt kaitējumu videi un planētai. Veidojot tekstildarbus, tiek izmantoti jau esoši un savu pirmo mūžu nokalpojuši materiāli. Tā kā pēc būtības māksliniece ir vācēja, Agnese piedzimusi īstajā laikā un vietā, jo pasaulē ir saražots tik daudz dažāda materiāla, ka jaunam tērēt līdzekļus ir neapdomīgi. Šī brīvdabas izstāde plānota kā savdabīgs eksperiments, kā dauzīšanās ar audumu gabaliem, pakļaujot tos vides ietekmei, izkarinot saulē un Liepājas kopienas dārza vējos.

Savukārt 19:30 darbnīcu par kopienas dārziem un sabiedrības līdzdalību vadīs Rūta Vimba – aktīviste ar pieredzi darbā Vācijas organizācijā “Kulturlabor trial&error”. Tajā pašā laikā no pulksten 19:30 ikvienam interesentam būs iespēja izmēģināt “Empātijas spēli”– produktu dizainere Māra Skuja aicinās izmēģināt galda spēli, kuras pamatelementi ir krāsainas figūras ar taktiliem  gravējumiem, kas padara to pieejamu vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem, kā arī tiem, kuri neredz visu krāsu spektru. Vienlaikus spēle sniedz iespēju arī cilvēkiem bez redzes traucējumiem iejusties neredzīgu cilvēku ikdienā, pamēģinot spēlēt spēli, aizsedzot acis ar īpašām brillēm, kuras veidojuši cilvēki ar redzes traucējumiem.

Visa vakara garumā dārzā darbosies arī bērnu stūrītis ar dažādām aktivitātēm pašiem jaunākajiem – zīmēšanas, rotaļas un citas aktivitātes.

Dārza svētki 23. jūlijā turpināsies  pulksten 11:00 ar radošām nodarbībām ģimenēm ar bērniem un arī citiem interesentiem. Mākslinieces Ligitas Finkas vadībā būs iespēja veidot glezniņas, kā arī svečturus Makramē tehnikā.

No pulksten 12:00 notiks Pārmaiņas punkta spēle par apģērbu dzīvesciklu, kuras laikā dalībniekiem būs iespēja tikt pie drēbēm no Pārmaiņas punkta, kā arī noskaidrot par sava apģērba ietekmi uz vidi.

Savukārt 14:00 klātienē un tiešraidē būs skatāma un klausāma diskusija “Vai salātu sēšana veicina sabiedrības līdzdalību?”. Diskusijas dalībnieki centīsies noskaidrot, kādus rīkus var izmantot, lai mudinātu iedzīvotājus būt līdzatbildīgākiem un aktīvākiem pilsētas dzīvē.

Kopienas dārza svētku aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook pasākumā:

https://fb.me/e/5cbVXrC8R

 

Pasākums norisināsies projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Pasākums tiks filmēts un fotografēts un materiāli tiks izmantoti biedrības "Radi Vidi Pats" un "Aktīvo iedzīvotāju fonda" komunikācijā.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats KopienasDārzs