Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks diskusija par pieejamu Liepāju

Lai sniegtu iespēju liepājniekiem uzzināt vairāk par vides pieejamību un labklājīgas dzīves veidošanu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī diskutēt par problēmām un iespējamajiem risinājumiem, kas skar šos cilvēkus, 8. jūnijā 15:30 Liepājas centra glābšanas stacijā notiks diskusija “Kam pieejama Liepāja?”, kuru organizē biedrība “Radi Vidi Pats” projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros.

Jau iepriekš saistībā ar tematu notikusi saruna un velobrauciens, kuru laikā ar iedzīvotājiem, kuriem ir funkcionāla rakstura traucējumi (dzirdes, redzes, kustības un garīga rakstura) tika pārrunāti viņu lielākie ikdienas izaicinājumi pārvietojoties pilsētā, cenšoties atrast darbu, atpūšoties u.c. Sarunas laikā atklājās, ka darba pieejamības jautājumi ir aktuāli, tāpat joprojām svarīgi ir pārvietošanās, piekļuves jautājumi dažādām vietām pilsētā, piemēram, tualetēm, kā arī publisko vietu pielāgošana jau būvniecības plānošanas periodā.

Diskusijā piedalīsies Liepājas pašvaldības izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos Didzis Jēriņš, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāve Māra Skuja, biedrības “Cerība. Ticība. Mīlestība” pārstāvis Mārtiņš Mamis, kā arī vēl citu organizāciju pārstāvji, kas vēl tiks precizēti. Diskusiju būs iespējams vērot klātienē Liepājas centra glābšanas stacijas kompleksā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem (pieteikties iepriekš, rakstot uz info@radividipats.lv), kā arī tiešsaistē biedrības “Radi Vidi Pats” facebook lapā. Ieraksts tiks saglabāts un publicēts biedrības Youtube kontā.

Iedzīvotājiem pirms diskusijas ir iespēja aizpildīt nelielu aptauju un dalīties domās par dzīves kvalitāti cilvēkiem ar fukncionāla rakstura traucējumiem Liepājā. Aptaujas dati tiks izmantoti, gatavojoties diskusijai un uzdodot jautājumus diskusijas dalībniekiem. Links uz anketu: https://forms.gle/d3YxoKB5WqrcWLbf8

Biedrības “Radi Vidi Pats” mērķis ir veicināt Latvijas sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, kultūras un vides izglītību caur jauniešu un pieaugušo mūžizglītošanu un līdzdalību sociālajos procesos. Kopš 2020. gada biedrība realizē projektu “Radi Liepāju pats” ar mērķi izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā. Projekta ietvaros notiek sarunu vakari, velobraucieni, diskusijas, dzīvās bibliotēkas, tapis kopienas dārzs u.c. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Diskusijas “Kam pieejama Liepāja” filmēšanu un straumēšanu finansē Liepājas pilsētas pašvaldība nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursa ietvaros.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats