Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

50 demokrātijas nokrāsas

Maija Jankovska ir viena no Demokrātijas festivāla organizatorēm un iepriekš viņa piedalījās mūsu pasākumā "Dzīvā bibliotēka: Cilvēks. Kopiena. Pārmaiņas" kā grāmata/stāsts ar nosaukumu "50 demokrātijas nokrāsas".
Šoreiz Maija pastāstīs vēl mazliet vairāk par savu tematu, būs vairāk vietas jautājumiem un varbūt pat diskusijām.

Lūk, grāmatas anotācija:
"Visi it kā zina, ka demokrātija nav ideāla, tomēr mūsdienu sabiedrībā pieņemts par to runāt kā par teju neapšaubāmu labumu. Taču demokrātija ir grūta – ir jāprot aizstāvēt savas intereses, jāspēj pieņemt, ka citiem ir atšķirīgas intereses un ka vispār tas cits ir ļoti atšķirīgs, ar dīvainu gaumi un priekšstatiem. Ir jāmāk sarunāties un meklēt kompromisus. Ir jāvienojas par to, kas ir un kas nav taisnīgi. Ir jādara pašam un pašam jāuzņemas atbildību vai citkārt (un tas var izrādīties vēl grūtāk) ir jāuzticas un jāļauj darīt citam. Ir jātērē laiku. Kad mēs kopā ar domubiedriem sākām organizēt Demokrātijas festivālu Kuldīgā, neviens neiedomājās, ka būs brīži, kad tas liksies tik grūti. Kad turpinājām darboties, lai veidotu pastāvīgu Demokrātijas kvartālu, tad gan mēs jau apzinājāmies, ka viegli nebūs. Galu galā pieņēmām, ka esam demokrātijas mazohisti. Šī grāmata ir par to, kā mēs ciešam un baudām vienlaicīgi."

Pasākums tiks filmēts un arī skatāms facebook tiešraidē. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā. Pasākums notiks platformā Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89539940027

Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats