Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Birstošais apmetums un lasījumi. Pēcvārds.

27.01.23. Zaļās Birzs bibliotēkā izskanēja Birstošā apmetuma lasījumi kā nozīmīgs pasākums bibliotēkas vides turpmākām transformācijām.

Šobrīd ik dienas dzirdam labas atsauksmes no lasītājiem un pasākuma apmeklētājiem gan par gaisotni lasījumu laikā, gan par vizuālajām pārvērtībām, ko nu vieš lasītāju stūrītis – pēc Birstošo lasījumu izskaņas to negaistošā puse jeb vizuāli piesaistoši sakārtota vieta turpmākām radošām izpausmēm un lasītāju ērtībām bibliotēkā.

Sākums. Biedrības “Radi Vidi Pats” realizētā projekta “Radi Liepāju Pats” ietvaros 2022. gada jūlija pēdējā dienā radošo darbnīcu – semināru aktīviem un radošiem liepājniekiem vadīja režisore Krista Burāne, tajā iesaistījos arī es- zaļās Birzs bibliotēkas bibliotekāre - Sanita. Krista dalījās savā mākslinieces un režisores pieredzē, kā rīkot un līdz galam realizēt šādas laikmetīgas mākslas akcijas sabiedrības iesaistei un problēmu risināšanai. Paldies, Krista Burāne, par dalīšanos zināšanās un iedvesmā! Toreiz dzima ideja – sarīkot literāros lasījumus bibliotēkā un ar to  starpniecību pievērst liepājnieku un pašvaldības pārstāvju uzmanību bibliotēkas telpu tehniskā stāvokļa trūkumiem un dot impulsu sākt meklēt iespējamos risinajumus.

Komanda. Paldies “Radi Vidi Pats” projekta “Radi Liepāju pats” radošajai komandai – Lindai, Ilzei, Annai Paulai, Ievai, - kas 2023. gada janvāra sākumā aktivizējās un plūstoši kļuva par Birstošo lasījumu darba grupu. Grupai pievienojās arī Kaspars, kurš ir mākslinieks/dizainers un arī piedalījās Kristas vadītajā darbnīcā. Darba grupai tiekoties radošā un neformālā gaisotnē, sastrukturējām organizatoriskos darbus, iezīmējām pienākumus un uzdevumus, ko kurš veiks, lai pasākums tiktu realizēts. Literāro lasījumu idejai pievienojās Kaspara vīzija par lasītāju stūrīša iekārtošanu projekta ietvaros, “zooma konferencē” radošas prāta vētras laikā radās nosaukums “Birstošā apmetuma lasījumi”, paldies nosaukuma autorei/-am! “Radi Vidi Pats” piesaistīja pasākuma publicitātei tā vizuālās identitātes autoru Aigaru, kurš radīja divus plakātus literārajiem lasījumiem. Tālāk sekoja jau stūŗīša iekārtošanai vajadzīgo darbu veikšana un lasījumu pasākums, kuru apmeklēja vairāk nekā 30 cilvēku, tas šobrīd ir kļuvis par pēdējā laikā labāk apmeklēto pasākumu bibliotēkā.

Pēcskaņa. Uz literāro lasījumu pasākumu bibliotēkas kolektīva vārdā ar e-pasta starpniecību uzaicinājām arī Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāju Juri Jirgenu. Lasījumu dienā viņš nevarēja ierasties, bet ieradās uz sarunu nākošajā nedēļā uzreiz pēc lasījumiem. Līdzi bija ieradies arī domes izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos Didzis Jēriņš un uz vietas bibliotēkas telpās tika aizsākts dialogs par turpmākiem risinājumiem telpu tehnisko trūkumu novēršanai. Tas ir viens no mērķiem, kāpēc Zaļās Birzs bibliotēka iesaistījās projekta “Radi Liepāju Pats” realizācijā – radoši un sadarbību vērsti pievērst uzmanību esošajām, objektīvajām tehniskajām problēmām un iesaistīt pašvaldības resursus to risināšanā.

Šobrīd bibliotēkā jūtamies sadzirdēti un pateicīgi sadarbībai ar “Radi Vidi Pats” un projektu “Radi Liepāju Pats”. Paldies, lai visiem turpmākas radošas veiksmes!

Zaļās Birzs bibliotēkas kolektīva vārdā Sanita Stepena

 

No biedrības un projekta puses jāpiebilst, ka bija ļoti viegli un radoši strādāt ar “Birstošā apmetuma lasījumu” komandu. Cerīgi raugāmies uz vairākiem citiem Kristas meistarklases dalībniekiem, kuriem radušās idejas saviem mākslas projektiem. Iespējams, ka tuvākajā nākotnē būs pieredzams vēl kas jauns.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats