Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Mēs kompostēsim. Un Tu?

Kopienas dārzā darbojas kompostēšanas kaste. Pagaidām gan nesludinām publisku pieeju visiem iedzīvotājiem un ievērojam mūsu kompostēšanas speciālistes Noras Sudmales ieteikumu, ka vispirms vajadzētu sākt ar biedrības un dārza komposta ievākšanu, jo to ir vieglāk kontrolēt un uzmanīt. Ja kompostēšana notiek pa roku galam, neievērojot vairākus noteikumus, tad no tā var ciest dārzs un tajā augošie augi. Piemēram, ja kompostā tiek mesti slimi augi vai dzīvnieku izcelsmes produkti, var veidoties dažādas slimības, kas vēlāk, lietojot kompostu dārzam “pārlec” uz to.

Tomēr mums ļoti gribētos redzēt Liepāju, kā vietu, kur pēc iespējas nesaražojam atkritumus, bet, ja saražojam, tad protam sašķirot un par tiem parūpēties. Tas attiecas arī uz bioatkritumiem. Pareiza bioatkritumu noglabāšana un kompostēšana un nozīmīgs solis tuvāk tīrai un sakoptai pilsētai. 19. maijā organizējām vebināru par kompostēšanu pilsētvidē. Drosminiekus, kas vēlas, ko tādu izmēģināt aicinām to darīt, iepriekš iepazīstoties ar materiālu, kuru sagatavoja Nora Sudmale, dārzkopības praktiķe un permakultūras entuziaste. Ja, iedvesmojoties no minētā materiāla, esat uzsākuši kompostēšanu pilsētā, priecāsimies uzzināt, kā jums iet. Savas fotogrāfijas ar komposta kastēm un pārdomas varat sūtīt uz info@radividipats.lv.

Prezentācija pieejama šeit

Šeit pieejama Noras lekcija kādā citā pasākumā 

Kopienas dārzs un ar to saistītie pasākumi notiek projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.