Kontrasts

Fonta izmērs

news_show
Foto no mākslas darbnīcas pierakstiem.

Mākslas darbnīca. Mēnesis pēc.

Jūlija beigās piedzīvojām vienu no vērienīgākajām projekta “Radi Liepāju pats” aktivitātēm. Īstenojām mākslas darbnīcu, turklāt ar pasaulē atpazīstamu un novērtētu mākslinieci Kristu Burāni. Patiesību sakot, jutāmies ārkārtīgi priviliģēti, ka spējām mākslinieci ieinteresēt gan par mūsu projektu un tā mērķiem, gan Liepāju un pasākuma vietas izvēli – bijušo internātpamatskolu, kas tagad lēnām top par mākslinieku rezidenci.

Darbnīcu apmeklēja un tajā līdzdarbojās ļoti dažādu jomu profesiju un arī vecuma cilvēki, kas, manuprāt, lielā mērā ir vērtība pati par sevi. Tā kā darbnīcas laikā bija arī uzdevums padomāt par problēmu, kas skar katru individuāli un par kuru būtu vēlēšanās veidot mākslas kampaņu, arī tas palīdzēja iepazīt citam cita skatu punktu, problēmu raksturu un veidot izpratni par dažādu grupu vajadzībām Liepājā.

Šobrīd dalībnieki vēl nav uzsākuši savu kampaņu izpildi, jo tam nepieciešams laiks un arī komanda, taču esam iedrošinājuši dalībniekus to darīt, un esam gatavi sniegt savu atbalstu kā organizācija. Pēc nodarbības dalībnieki arī rakstīja pārdomas un pāris no atziņām gribas izcelt:

  • Mākslas kampaņās ļoti spēcīgi darbojas personīgie stāsti;
  • Neatlaidība un pacietība ir nozīmīgi resursi;
  • Viss ģeniālais ir vienkāršs;
  • Jābūt spontāniem!
  • Tik svarīgi pamainīt savu skatu punktu, tiešām iedziļināties kopienas vajadzībās un cilvēkos;
  • Nodarbības laikā bija iespēja paplašināt izpratni un empātiju pret nezināmo;
  • Iedrošinājums un iedvesma jaunu ideju gūšanai.

Noslēgumā gribas sacīt, ka Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss 2027 noteikti ir labs atspēriena punkts tiem liepājniekiem, kas vēlas piepildīt un īstenot savas ieceres un ar mākslas valodas palīdzību runāt par sabiedrībā nozīmīgiem tematiem. Ceru un ticu, ka mūsu mākslas darbnīcas dalībnieki nepazudīs savos ikdienas darbos un tuvāko mēnešu (varbūt gadu) laikā radīs kādu iedvesmojošu un personīgu stāstu mākslas formā.

Ilze

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats